Založ si blog

Padla šedá eminencia Strany regiónov?

Včera sme na stránke DespiteBorders.com uverejnili článok o Euromajdane vo svetle mocenského konfliktu v Strane regiónov. Jedna zo skupín vplyvu v Strane regiónov – skupina Firtaš – Ľovočkin je z jej štruktúr systematicky vytlačovaná (čo vedie o. i. k jej angažovaniu a podpore časti ukrajinskej opozície). V piatok minulý týždeň prezident Janukovič odvolal Sergeja Ľovočkina z funkcie vedúceho Administrácie prezidenta Ukrajiny. Písali sme v ňom aj o podstatnom faktore rozdelenia moci v strane – dodávkach ruského plynu pre Ukrajinu.
    
Dnes otvorím Ukrajinskú pravdu, kde čítam správu: Gazprom nechá Firtaša bez plynu, v ktorej sa píše, že podľa Interfax-Ukrajina toto tvrdenie uviedol zástupca vedúceho oddelenia zahranično-hospodárskych aktivít Gazpromu Viktor Valov počas telekonferencie.
    
Preverme si informáciu u originálneho zdroja.
   
Otváram ruskú verziu článku, kde sa tak podstatná informácia nenachádza, tak si overujem ukrajinskú verziu článku, kde sa už táto informácia uvádza.
   
Ide o vetu: „On  (Viktor Valov) tiež dodáva, že Gazprom neplánuje dodávať plyn obchodníkovi Ostchem Dimitrija Firtaša“.
   
Je zaujímavé, že sa táto informácia objavuje iba v ukrajinskej verzii článku (možno ide iba o chybu redakcie), no má zásadný význam na zmenu architektúry moci v Strane regiónov. Naplnil sa scenár, ktorý sme predpokladali; donecká rodina (oligarchovia pochádzajúci z mesta Doneck, ktorí sú dominantní v strane) sú znova bližšie k eliminácii opozície voči nim.
   
Bližšie informácie o spomínanej udalosti zatiaľ dostupné nie sú.
   
Pre bližšie informácie o probléme odporúčam článok: Euromajdan vo svetle mocenského konfliktu v Strane regiónov.

O Pussy Riot inak

17.08.2012

1. Predmet a cieľ analýzy Nasledujúci text podáva analýzu právnych a etických aspektov kauzy Pussy Riot, pričom sa opiera najmä o a) informácie z uvádzaných verejných zdrojov vrátane prístupných dokumentov predkladaných jednotlivými subjektmi trestného konania, textov stanovísk, súdnoznaleckých posudkov a pod. b) vyjadrenia Alexandra Agejkina, protojereja Chrámu [...]

planéta, Zem, zemeguľa, reliéf, vesmír, Čukotka, Aljaška, Beringov prieliv, 3D, NASA

USA podozrievajú Rusko, že do vesmíru vyslalo 'zabijácku' družicu

21.05.2024 05:50

Spojené štáty uviedli, že Rusko minulý týždeň vypustilo do vesmíru družicu, čo by mohlo byť súčasťou umiestňovania zbraní vo vesmíre.

Iskander, atómovky, jadrové zbrane

Rusi chcú zákaz zbraní vo vesmíre. Bezpečnostná rada OSN návrh rezolúcie neprijala

20.05.2024 23:50

Za návrh zahlasovalo sedem členov BR OSN, rovnaký počet bol proti a jedna krajina sa zdržala hlasovania.

SAS, Liberálny dom

SaS pripravuje trestné oznámenie: množiace sa vyhrážky prekračujú hranice

20.05.2024 22:13

Vyhrážky sa už neobjavujú len na sociálnych sieťach, ale aj formou listov, ktoré chodia aj ich rodinným príslušníkom, upozornila Kolíková.

Michal Ondrejčík

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 16000x
Priemerná čítanosť článkov: 8000x

Autor blogu

Kategórie